logo elraakt

 

Aanraking

We leven in een tijd waarin we vaak vanuit ons hoofd leven en vergeten hoe het voelt om met aandacht naar binnen te keren, hoe je lichaam voelt en waar het behoefte aan heeft. Negeer je je ongemakken, dan is je lichaam er als eerste bij om je er aan te herinneren dat het aandacht behoeft.

Deze ongemakken kun je zien als een uitnodiging om meer in contact te komen met jezelf. Zoals bijvoorbeeld in dit moment, voel je jezelf zitten waar je zit, voel je jezelf ademen als je dit leest? Massage kan een ingang zijn om zelf waar te nemen wat er leeft in jou. Een liefdevolle en aandachtige aanraking kan maken dat je je gewaar wordt van wat je lichaam nodig heeft.

Holistische benadering

Ik ben opgeleid tot holistisch masseur aan de Holos Academie in Utrecht. Middels mijn benadering - waarin lichaam en geest één geheel vormen - nodig ik je uit om meer in contact met je lichaam te komen, je bewust te worden van hoe je voelt en wat er nodig is in het moment.

Door mijn aandachtige manier van werken, kan er meer rust en verbinding ontstaan, je zult merken meer te gaan ontspannen en de nadruk op je hoofd vermindert. Ruimte, veiligheid, en vertrouwen spelen een belangrijke rol in mijn werk. Voor mij voelt het als waardevol en van essentieel belang dat jij je als mens gehoord, gezien en begrepen voelt.

el lennartz

Ellen

Ik heb jaren gewerkt als grafisch vormgever (ellennartz.nl) waarbij het halen van deadlines de nodige uitdagingen en stress opleverde. Ik was heel goed in het negeren van mijn lijf, dat af en toe schreeuwde om rust en ontspanning. Door trainingen op gebied van lichaamswerk en bewustwording, leerde ik opnieuw luisteren naar mijn eigen waarheid en maakte ik op een dieper niveau contact met wat er leefde in mij.

Mijn opleiding heb ik genoten aan de Holos Academie in 2017, en ik heb mij laten inspireren en verdiepen in diverse nascholingen die mijn praktijk ondersteunen. Dansage (massagestijl met muziek en beweging), Deep Tissue, Holistic Pulsing, Hotstone, Lua en Lomilomi bij Malamalomi Amsterdam, masterclasses bij Korrie de Vet en verdiepende massagedagen bij Hilda Wartena van RAAK in Arnhem. Verder verzorg ik ook massages voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel bij Move the Brain.

Welkom!
Ellen
 

Top

 

…beschouw je lijf alsof het je geliefde is

Hoe zou het zijn als je de taal van je lijf verstaat èn dat kunt vertrouwen?
Het contact met jezelf hervindt en je hoofd even kunt 'uitzetten'. Weer te gaan voelen hoe het is om je eigenste lijf te 'bewonen'. Door aandachtige aanraking kun je jezelf meer gaan waarnemen en contact maken met wat er leeft in jou.

Er zijn delen in je lijf die extra aandacht behoeven, bijvoorbeeld als je last hebt van (specifieke) pijnklachten. Als je jezelf regelmatig laat masseren kan dit een langdurige ontspanning in je lijf en geest brengen. Het zelfgenezend vermogen zal worden aangesproken, wat resulteert in een betere doorbloeding, hernieuwd evenwicht en energie.
 

Ontspanningsmassage

Een ontspannen en helende massage voor meer rust en balans in je lichaam.
De massage duurt naar keuze 1 tot 1,5 uur en de kosten bedragen € 55 of € 75.

Klassieke massage

Deze massage kan je ondersteunen in het meer ontspannen van je lichaam en het waarnemen van waar de spanningen zich hebben opgebouwd. Dat kunnen gebieden zijn zoals je nek, schouders en rug. In deze massage stem ik met je af om de klachten te onderzoeken en mogelijk verlichting te geven.
De massage duurt 30 minuten of een uur en de kosten bedragen € 35 of € 55.

Lua lomi massage

Een stevige en energieke massage. Deze massage komt voort uit de traditionele Hawaiiaanse martial arts. Spieren worden losgemaakt en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Met behulp van deze unieke techniek kan het lichaam weer stromen en een diepe ontspanning ervaren, het geeft ruimte en verdrijft de stijfheid uit je spieren en pezen. Het kan de diepste weefsellagen openen zonder het lichaam te belasten, vooral aandacht voor benen, billen, heupen en rug.
De massage duurt 1,5 uur en de kosten bedragen € 80.

Holistic pulsing massage

Deze dynamisch zacht pulsende massage kan een diepe rust en ontspanning teweeg brengen in je lichaam en zenuwstelsel. We bestaan als mens voor een groot deel uit water, de puls verspreid zich gemakkelijk en diep door het hele lichaam. Tijdens de sessie breng ik - in een onafgebroken stroom van wiegende, rollende en pulserende technieken - je lichaam in beweging. Het kan je ondersteunen in het verminderen van stress, spanning, vermoeidheid en fysieke klachten. Tijdens de pulsing lig je met gemakkelijke kleding op de massagetafel.
De massage duurt 1 uur en de kosten bedragen € 55.

Psoas massage

In deze intense massage onderzoeken we de dieper gelegen spieren in het lichaam, de psoas die ook wel 'spier van de ziel' wordt genoemd en het 'scharnierpunt' is tussen het boven- en onderlichaam. Deze spier is gevoelig voor emoties en stress en kan leiden tot fysieke klachten zoals lage rugpijn, heup- en/of liespijn, verstoorde stoelgang, menstruatiepijn en ademhalingsproblemen. De psoas laat je voelen wanneer je niet meer vanuit je kern leeft maar vanuit een vecht- of vluchthouding. Via rustige, diepe en aandachtige strijkingen en technieken ondersteun ik je in je bewust te worden van de verbinding in lichaam en geest.
De massage bestaat uit minimaal twee behandelingen en duurt anderhalf uur; de kosten bedragen € 85.

Hotstone massage

Voel je je moe, koud, en wil je graag ontspannen, dan kan een hotstone massage je lichaam in een warme en ontspannen staat brengen. De warme stenen in combinatie met massage bevorderen de doorbloeding van je spierweefsel, afvalstoffen kunnen makkelijker worden afgevoerd. Het zorgt voor een totale ontspanning waardoor de warmte langer in je lijf blijft. Heerlijk als de herfst en winter in aantocht zijn. Hotstone massage wordt niet gegeven bij hoge bloeddruk, hartafwijkingen, zwangerschap, kanker, koorts en schildklierafwijkingen.
De massage duurt naar keuze 1 uur of 1,5 uur en de kosten bedragen € 60 of € 80.

Alle massages kunnen in overleg aangepast worden naar jouw wensen.


massage ruimte


Top

elraakt.nl © 2023
elraakt.nl